(Persoonlijk) begeleider Jeugd

Heb jij affiniteit met jongeren, die veel hebben meegemaakt in hun jonge leven? Wil jij stabiliteit aanbrengen in het leven van jongeren met een lichtverstandelijke beperking? Kan jij als (persoonlijk) begeleider structuur en duiding aanbrengen in het dagelijks leven van jongeren, terwijl je tegelijkertijd empathie en een luisterend oor biedt? Lees dan verder.

Over de functie/doelgroep

Je werkt op een besloten of open woongroep met jongeren met een lichtverstandelijke beperking, die daarnaast ook gedragsproblematiek kennen. Denk hierbij aan wegloopgedrag, middelengebruik, seksueel grensoverschrijdend gedrag en ook trauma, autisme of niet aangeboren hersenafwijking. Bovendien hebben deze jongeren vaak veel meegemaakt in hun (jonge) leven. Deze jongeren zijn tussen de 12 en 25 jaar. Er zijn jongeren die in een besloten woongroep wonen, en er zijn jongeren die in een open woongroep wonen, waarbij zij geleidelijk begeleid worden naar een meer zelfstandig leven.

Wat ga je onder andere doen

Je brengt als (persoonlijk) begeleider structuur en herkenbaarheid aan het handelen, de gedragingen en stemmingen van deze jongeren. Daarnaast vertaalt jouw affiniteit met deze doelgroep zich in empathie en engelengeduld naar ze. Je weet altijd oplossingen te bedenken voor situaties die zich aandoen en je haalt daarmee het beste naar boven in deze jongeren. Je ziet wat er speelt bij deze jeugd, zonder dat ze het vertellen. Je werkt samen met een behandelteam waardoor expertise van iedereen in dit team zorgt voor passende ondersteuning voor deze jongeren.

En verder

  • Heb je een behoorlijke dosis zelfkennis. Je weet hoe je reageert bij confrontaties, weet hoe je emoties moet reguleren en welke situaties jou op scherp zetten. Je kan lange termijn kijken en houdt het grotere geheel altijd voor ogen.
  • Heb je geleerd hoe je afstand moet houden in een professionele omgeving. Het is voor jou geen moeite om je grenzen aan te geven; niemand loopt over je heen en tegelijkertijd straal je veiligheid en stabiliteit uit.
  • Ben je zelfverzekerd en kent ambities om binnen de jeugdzorg verder te groeien.

Vacature samenvatting

Andere vacatures?

Wat bieden wij?
  • Een superleuk team!
  • Trainingen en opleidingen zodat jij je altijd kan blijven ontwikkelingen;
  • Afhankelijk van je opleiding en ervaring, een salaris tussen de €2.236,- en €3.452,- bruto per maand (o.b.v. 40 uur);
  • De mogelijkheid om als zelfstandige of in loondienst te werken.
Wat verwachten wij van jou?
  • Afgeronde MBO-4 of HBO opleiding (jeugd)zorg;
  • Ervaring is een pré maar als starter ben je ook welkom, mits je stage hebt gelopen met jongeren met ernstige psychiatrische- en gedragsproblemen.
  • Beschikbaarheid van 16-32 uur per week.

Het sollicitatieproces

1

Start online

Solliciteer op onze website en binnen een week ontvang je een reactie op jouw sollicitatie.

2

Telefonische intake

Zien wij een mogelijke match? Dan staat we te springen om je beter te leren kennen tijdens een eerste telefonische kennismaking.

3

Melk of suiker?

Met een heerlijk bakkie koffie gaan we tijdens een persoonlijk gesprek dieper in op de vacature en behandelen we eventuele vragen vanuit jou. Ook theedrinkers zijn welkom.

4

Our offer

We zijn er bijna! Is er een klik aan beiden kanten en zijn we nog steeds geïnteresseerd? Dan doen we je graag een contractvoorstel.

5

Let’s Start

We made it! Na het ondertekenen van jouw contract is het officieel en ben je in dienst bij ons. Welkom!