Seminar
De arbeidsmarkt van nu én de toekomst

Seminar 

 

Over de nieuwe generatie Z, Diversiteit & Inclusiviteit en de strijd tegen de krappe arbeidsmarkt. 

Op 17 november zoomen wij in op belangrijke onderwerpen van de huidige arbeidsmarkt. Wij schijnen licht op de thema’s diversiteit & inclusiviteit, Generatie Z en delen kennis over hoe je de druk op de arbeidsmarktkrapte kunt verlagen. Deelname is gratis. 

Verbind met Generatie Z
Solange Wensink, communicatieprofessional en Char El Idrissi, HR Business Partner spreken over de jongste generatie op de werkvloer: Generatie Z (geboren tussen 2000 en 2015). Deze generatie is terdege anders dan de vorige generaties. Wat onderscheid hen, waarom moeten we anders naar hun kijken en hoe kunnen we hen bereiken (en aan ons binden)? Expert op het gebied van personeelsplanning Adhoc Zorgt en recruitment agency Resolution In Work delen informatie over deze doelgroep. De sessie zit vol met praktische tips voor het werven van deze generatie en biedt inzicht in wat zij verstaan over goed werkgeverschap. Zo kun jij hier na afloop van deze sessie  jouw employer branding, wervingsteksten en wervingsstrategie op aanpassen.

Diversiteit en Inclusiviteit
Organisaties en systemen zien steeds meer het belang in van gelijkwaardigheid. Hoewel het overgrote deel van ons systeem nog steeds gedomineerd wordt door een homogene masculiene groep machthebbers, groeit de behoefte aan meer kleur, meer acceptatie in geaardheid en meer minder validen. Dit is niet alleen gezond voor systemen en organisaties, maar het blijkt een randvoorwaarde. Nadine Ridder is voorvechter van Diversiteit en Inclusiviteit. Haar stem kent grote impact en invloed, en ze zal met overgave haar stem en kennis delen over diversiteit en inclusiviteit.

ABU en haar visie op de arbeidsmarkt
De personeelstekorten op de arbeidsmarkt lijken met de dag toe te nemen. Er zijn diverse theorieën over wat er mag gebeuren om deze druk tegen te gaan. Josien van Breda vertegenwoordigd ABU en verrijkt ons met informatie over manieren om de druk op de arbeidsmarkt tegen te gaan. Tijdens het seminar wordt ingezoomd op de cijfers en trends op het gebied van de huidige en toekomstige arbeidsmarkt, duurzame inzetbaarheid van vrouwen in een specifieke levensfase en het effect van uitzendkrachten en circulaire migratie op de krapte.

Het programma

Programma Seminar
Solange Wensink

Communicatieprofessional

Char El Idrissi

HR Business Partner

Nadine Ridder

Schrijver, Spreker en Trainer

Josien van Breda

Programmamaker Arbeidsmarkt ABU

Locatie van het seminar
Stadsvilla Sonsbeek
Tellegenlaan 3
6814 BT Arnhem