WERKGEVERSVERKLARING

Als jij voor je werk tussen 21:00 uur en 04:30 uur over straat wil lopen dan moet je dit aan kunnen tonen. Wij informeren je graag over de documenten die je bij je moet hebben. Jij moet de volgende twee documenten bij je hebben als jij een shift werkt tijdens de avondklok:

1. Een Werkgeversverklaring Avondklok

2. Een Eigen Verklaring Avondklok

Op de werkgeversverklaring zullen wij specifieke data benoemen. Alleen op deze data mag je buiten zijn. Mocht het zo zijn dat je op een andere data buiten moet zijn in verband met jouw shift? Neem dan contact op met jouw intercedent zodat er een nieuwe werkgeversverklaring opgesteld kan worden.

De Eigen Verklaring Avondklok moet je zelf invullen. Hierop geef je aan in welke periode je buiten moet zijn tijdens de avondklok. Ook hier is het van belang dat de data op de verklaring actueel zijn. De verklaringen zijn zowel digitaal als uitgeprint geldig. Als je het formulier hebt geprint, dan kun je het invullen met pen. Moet je tijdens de avondklok naar buiten, zorg dan dat je het uitgeprinte formulier bij je hebt. De digitale verklaringen kun je via je mobiele telefoon of tablet laten zien aan de politie of een boa.

De Eigen verklaring avondklok is ook in meerdere talen beschikbaar (o.a. Pools, Bulgaars en Spaans).  Heb je een eigen verklaring avondklok nodig in een andere taal? Via deze link kun je de betreffende taal snel vinden.

Andere nieuws artikelen?